Trasa

Plakat rowerymka 2022 Logo Białostocka Rowerowa Pielgrzymka do Częstochowy Logo Województwa Podlaskiego Logo Wschodzący Białystok
TRASÓWKA
Białostockiej Rowerowej Pielgrzymki na Jasną Górę
03 - 10 sierpnia
Dzień 1 - 3 sierpnia - ŚRODA - BIAŁYSTOK - RUDKA - 69,5 KM
 
6:00 Zbiórka, rejestracja, pakowanie bagaży,
7:00 Sprawy organizacyjne
8:10 Eucharystia i rozesłanie
9:00 Wyjazd
 
km
miejscowość
roczynająca etap
godz.
wyjazdu
czas
przejazdu
godz. dojazdu
miejscowość kończąca
etap
czas
odpo-
czynku
uwagi
14,4 Białystok 9:00 1,10 h 10:10 Juchnowiec Kośc.  40 min Konferencja
9 Juchnowiec Kośc. 10:50 45 min 11:35 Bogdanki 30 min  
9,8 Bogdanki 12:05 45 min  12:50 Strabla 30 min  
10,6 Strabla 13:20 45 min 14:05 Wyszki 30 min
6,9 Wyszki 14:35 30 min 15:05 Mierzwin 45 min Różaniec
10,1 Mierzwin 15:50 45 min 16:35 Brańsk 45 min Koronka
8,7 Brańsk 17:20 40 min 18:00 Rudka do rana  
 
19:00 kolacja, rozpakowanie, toaleta wieczorna, rekreacja
21:00 Apel Jasnogórski (Kościół), cisza nocna
Dzień 2 - 4 sierpnia - CZWARTEK - RUDKA - MIEDZNA - 63,6 km
 
7.00 Pobudka
7.30 śniadanie, sprzątanie, pakowanie bagaży
8:30 Eucharystia (kościół)
9:30 Wyjazd
 
km
miejscowość
roczynająca etap
godz.
wyjazdu
czas
przejazdu
godz. dojazdu
miejscowość kończąca
etap
czas
odpo-
czynku
uwagi
9 Rudka 9:30 45 min 10:15
Koce Basie
30 min
8 Koce Basie 10:45 45 min 11:30 Ciechanowiec 1h   
13,9 Ciechanowiec 12:30 1 h  13:30 Nur 30 min
8,8 Nur 14:00 45 min 14:45 Ceranów 50 min Koronka +
konferencja
11,4  Ceranów  15:35 50 min 16:25 Trzciniec Mały 15 min  
12,5 Trzciniec Mały 16:40 1 h 17:40 Miedzna do rana Adoracja +
różaniec
 
17:40 Rozpakowanie, kolacja, toaleta, rekreacja (mecz piłki nożnej)
20.00 Adoracja, Rózaniec, Apel Jasnogórski  (Kościół)
21:00 cd. toaleta, cisza nocna
Dzień 3 - 5 sierpnia - PIĄTEK - MIEDZNA - SIENNICA - 60,1 km
 
7:00 Pobudka, sprzątanie, pakowanie bagaży
8:00 Eucharystia (kościół)
9:00 Śniadanie
10:00 Wyjazd
 
km
miejscowość
roczynająca etap
godz.
wyjazdu
czas
przejazdu
godz. dojazdu
miejscowość kończąca
etap
czas
odpo-
czynku
uwagi
10,5 Miedzna 10:00 45 min 10:45
Węgrów
1 h Różaniec
11,0 Węgrów 11:45 45 min 12:30 Krypy 1 h  
5,3 Krypy 13:30 20 min 13:50 Wierzbno 50 min
Koronka +
konferencja
11,8 Wierzbno 14:40 50 min 15:30 Kałuszyn 30 min  
11,1 Kałuszyn 16:00 45 min 16:45 Cegłów 30 min  
10,4 Cegłów 17:15 40 min 17:55 Siennica do rana
 
18:00 Rozpakowanie, kolacja, toaleta
21:00 Apel Jasnogórski, modlitwy wieczorne, cisza nocna
Dzień 4 - 6 sierpnia - SOBOTA - SIENNICA - WROCISZEW - 73,7 km
 
6:30 Pobudka
7:00 Modlitwy poranne, śniadanie, sprzątanie, pakowanie bagaży
8:00 Wyjazd
 
km
miejscowość
roczynająca etap
godz.
wyjazdu
czas
przejazdu
godz. dojazdu
miejscowość kończąca
etap
czas
odpo-
czynku
uwagi
11 Siennica 8:00 45 min 8:45
Kołbiel
45 min Różaniec
9 Kołbiel 9:30 45 min 10:15 Celestynów 45 min Konferencja
8,2 Celestynów 11:00 45 min 11:45 Stocja benzynowa MOYA 15 min  
9,1 Stacja benzynowa MOYA 12:00 45 min 12:45 Góra Kalwaria 1,5 h Eucharystia
12 Góra Kalwaria 14:15 45 min 15:00 Konary 30 min  
14,2 Konary 15:30 1 h 16:30 Warka 30 min  
10,2 Warka 17:00 45 min 17:45 Wrociszew do rana Adoracja Koronka
 
17:45 Kolacja, rozpakowanie, toaleta, rekreacja
20:30 Adoracja, Apel Jasnogórski (Kościół)
22:00 cisza nocna
Dzień 5 - 7 sierpnia - NIEDZIELA - WROCISZEW - ROZWADY - 74,9 KM
 
6:30 Pobudka
7:00 Modlitwy poranne, śniadanie, sprzątanie, pakowanie bagaży
8:00 Wyjazd
 
km
miejscowość
roczynająca etap
godz.
wyjazdu
czas
przejazdu
godz. dojazdu
miejscowość kończąca
etap
czas
odpo-
czynku
uwagi
12,2 Wrociszew 8:00 55 min 8:55
Promna
1 h  
4,2 Promna 9:55 20 min 10:15 Białobrzegi 30 min  
10,3  Białobrzegi 11:15 45 min 12:00 Wyśmierzyce 15 min  
9,7 Wyśmierzyce 12:15 45 min 13:00 Kostrzyn 45 min
Koronka +
Konferencja
9,8 Kostrzyn 13:45 45 min 14:30 Klwów 30 min  
10,0 Klwów 15:00 45 min 15:45 Nieznamierowice 30 min
14,9 Nieznamierowice 16:15 1,15 h 17:30 Gielniów 45 min Różaniec
3,8 Gielniów  18:15 15 min 18:30 Rozwady do rana Eucharystia
 
18:30 Kolacja, rozpakowanie, toaleta
20:00 Eucharystia (szkoła - z mieszkańcami wsi)
21:00 Apel Jasnogórski, cisza nocna
Dzień 6 - 8 sierpnia - PONIEDZIAŁEK - ROZWADY - STRZELCE MAŁE - 72,5 KM
 
6:00 Pobudka
6:30 Modlitwy poranne, śniadanie, sprzątanie, pakowanie bagaży
7:30 Wyjazd
 
km
miejscowość
roczynająca etap
godz.
wyjazdu
czas
przejazdu
godz. dojazdu
miejscowość kończąca
etap
czas
odpo-
czynku
uwagi
8,9 Rozwady 7:30 45 min 8:15
Kuraszków
30 min
8,2  Kuraszków 8:45 45 min 9:30 Białaczów 45 min Koronka +
konferencja
5,8 Białaczów 10:15 25 min 10:40 Ossa 30 min
7,5 Ossa 11:10 30 min 11:40 Żarnów 1,15 h
Eucharystia
10,1 Żarnów 12:55 45 min 13:40 Kołoniec 15 min
13,2 Kołoniec 13:55 1 h 14:55 Czermno 45 min Różaniec
12,0 Czermno 15:40 45 min 16:25 Przedbórz 30 min  
6,8 Przedbórz 16:55 30 min 17:25 Strzelce Małe do rana
 
17:25 Kolacja, rozpakowanie, toaleta, rekreacja
20:00 Podsumowanie rowerymki
21:00 Apel Jasnogórski, cisza nocna
Dzień 7 - 9 sierpnia - WTOREK - STRZELCE MAŁE - CZĘSTOCHOWA - 68,1 KM
 
6:00 Pobudka
6:15 Modlitwy poranne, śniadanie, sprzątanie, pakowanie bagaży
7:20 Wyjazd
 
km
miejscowość
roczynająca etap
godz.
wyjazdu
czas
przejazdu
godz. dojazdu
miejscowość kończąca
etap
czas
odpo-
czynku
uwagi
16,2 Strzelce Małe 7:20 1,15 h 8:35
Kobiele Wielkie
30 min  
9,5 Kobiele Wielkie 9:05 40 min 9:45 Podświerk 15 min
5,4 Podświerk 10:00 20 min 10:20 Gidle 30 min  
16,1 Gidle 10:50 1,10 h 12:00 Skrzydłów 1 h
Koronka +
Konferencja
10,9  Skrzydłów 13:00 45 min 13:45
Siedlec
Przeprośna Górka
1 h Różaniec
10
Siedlec
Przeprośna Górka
14:45 45 min 15:30 Częstochowa do rana Eucharystia
 
15:30 Uroczysty wjazd do Sanktuarium
16.30 Kolacja, rozpakowanie, toaleta, czas wolny
19:30 Eucharystia przed obrazem Matki Bożej
21.00 Apel przed obrazem Matki Bożej
Dzień 8 - 10 sierpnia - ŚRODA - CZĘSTOCHOWA - BIAŁYSTOK - 416,3 KM
 
8.00 Pobudka
8.30 Eucharystia
9:30 Śniadanie, pakowanie bagaży, czas wolny
12:00 Wyjazd
18:00 Przyjazd do Białegostoku